Nitril handschoenen zijn wegwerp handschoenen gemaakt van synthetisch rubber, hierdoor is er geen risico op latexallergieën. Nitril handschoenen zijn het meest populaire handschoentype in ons assortiment en bieden superieure sterkte, comfort en weerstand tegen oliën en waterige chemicaliën in vergelijking met vinyl of latex. Om deze redenen worden ze vaak gebruikt in de medische, laboratorium- en productie-industrie. Gebruikers met een overgevoeligheid voor latex of handschoenpoeder profiteren van de positieve eigenschappen van latex- en poedervrije nitril handschoenen - zonder in te boeten op veiligheid, draagcomfort en kwaliteit.

Nitril handschoenen voor een breed scala aan doeleinden

Nitril handschoenen worden steeds vaker gebruikt omdat steeds meer gebruikers last hebben van latexallergie en huideczeem. Met name in de gezondheidssector neemt de behoefte aan wegwerphandschoenen zonder allergene ingrediënten toe. Moderne nitril handschoenen worden gekenmerkt door een ergonomische pasvorm, scheurvastheid, elasticiteit en hoge tastgevoeligheid. Wegwerphandschoenen van nitril zijn zeer gemakkelijk aan en uit te trekken zonder poedercoating vanwege hun gladde interne textuur. Ze worden vaak gebruikt als onderzoekshandschoenen door de hulpdiensten of quarantainestations. Verdere toepassingen van nitril handschoenen:

Bars, restaurants, bakkerijen, snackbars

Sociale afdelingen, verpleeghuizen, thuiszorg

Voedingsindustrie, schoonmaakindustrie

Cosmetische en tattoo-studio's, pedicure, schoonheidsspecialist, paramedisch

Artsenpraktijken, spoedeisende hulp

Waar zijn nitril handschoenen van gemaakt?

Nitril is een van de copolymeren en bestaat uit verschillende componenten. Het hoofdbestanddeel is acrylonitril, dat ook wordt gebruikt bij de productie van thermoharders, bijvoorbeeld in Legoblokjes. Nitrilrubber wordt verkregen door polymerisatie, meer bepaald door copolymerisatie. De oprichters van I.G. Farben ontwikkelden in 1930 het eerste nitrilrubber. Het chemiebedrijf uit Frankfurt am Main was destijds de grootste ter wereld.

Het proces elimineert de noodzaak om extra weekmakers te gebruiken. Wanneer nitrillen afkoelen, vertonen ze rubberachtige, elastische eigenschappen, die bijzonder voordelig blijken te zijn bij het gebruik van medische handschoenen van nitril voor eenmalig gebruik. Daarom zijn nitril handschoenen extreem flexibel, ongevoelig voor scheuren en bestand tegen tal van stoffen. Noch virussen noch latex kunnen nitriloppervlakken binnendringen.

Een grote selectie nitril wegwerphandschoenen in verschillende kleuren

Wat de gelegenheid ook mag zijn, 123nitrilhandschoenen heeft de juiste selectie handschoenen voor u. Niet alleen de toepassingsgebieden voor hygiënebescherming zijn van groot belang, maar ook het passende uiterlijk van dergelijke wegwerphandschoenen. De horeca gebruikt bij voorkeur stijlvolle zwarte nitril wegwerphandschoenen in de keuken. Tandartsen en kindertandartsen hebben de neiging om de voorkeur te geven aan felgekleurde nitril handschoenen voor eenmalig gebruik, zodat de aandacht van de patiënt kan worden gevestigd op positieve ervaringen.

Verzorgende en medische beroepen kiezen veelal voor blauwe wegwerphandschoenen van nitril als witte nitril handschoenen voor eenmalig gebruik, elk geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Extra lange nitril handschoenen zijn beschikbaar voor specifieke onderzoeken of voor uitgebreide bescherming.

Nitril handschoenen op medisch gebied

Medisch personeel moet zich tegen lichaamsafscheidingen en uitwerpselen beschermen, daarom behoren wegwerphandschoenen tot de standaarduitrusting. Het dragen van wegwerphandschoenen dient ook ter bescherming van de patiënt om de overdracht van ziekteverwekkers te voorkomen. Unigloves en Comforties nitril handschoenen zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de medische sector.

Dit type handschoen is extreem dun en behoudt het tactiele gevoel. De tactiele gevoeligheid is vooral belangrijk bij activiteiten zoals bloedafname of verbandwissel. Maar hoewel nitril onderzoekshandschoenen maar een kleine wanddikte hebben, bieden ze een hoge mate van duurzaamheid en veiligheid. Net als latexhandschoenen zijn nitril handschoenen zeer elastisch en scheurvast. Onze Unigloves en Comforties wegwerphandschoenen worden geproduceerd volgens de normen EN 455 1-3 en EN 374. Met betrekking tot kwaliteitsborging hebben nitril handschoenen een AQL-waarde van 1,5.

Optimale handverzorging bij het dragen van nitril handschoenen

Het team van experts van 123nitrilhandschoenen beveelt passende huidbescherming aan bij het dragen van nitril handschoenen. Nitril wegwerphandschoenen sluiten nauw aan op de huid. Langdurig dragen kan leiden tot warmteontwikkeling en transpiratie. Een vochtige handomgeving beschadigt echter op lange termijn het huidoppervlak. Iedereen die nitril handschoenen draagt, moet er altijd voor zorgen dat zijn handen zorgvuldig worden verzorgd. Beschermende crèmes op basis van olie en water zijn perfect. Deze crèmes stimuleren de huidregeneratie, trekken zeer snel in en hebben een verscheidenheid aan voedende stoffen.

Voordelige prijzen, compromisloze kwaliteit

In de 123nitrilhandschoenen online shop kunnen geïnteresseerde klanten nitril handschoenen vinden in alle maten en diverse kleuren. Nitril handschoenen zijn perfect voor mensen met allergieën die overgevoelig zijn voor latex of poeder. 123nitrilhandschoenen is een van de top adressen als het gaat om hoogwaardige zorgbehoeften voor klinieken, praktijken of zorginstellingen. Klanten profiteren van lage prijzen en compromisloze kwaliteit. Gekwalificeerde productadviseurs ondersteunen u met professionaliteit en competentie bij uw aankoop. Nitril handschoenen en andere medische producten voor de praktijk en zorg worden aangeboden in de gebruikelijke hoge kwaliteit - of het nu latex handschoenen, ontsmettingsmiddelen of artikelen voor andere doeleinden zijn. Met de persoonlijke beschermingsmiddelen van 123nitrilhandschoenen zijn klanten optimaal beschermd tegen infecties en zetten ze koers naar een prettiger dagelijks werk.

Volg ons op Facebook