(FAQ) Veelgestelde vragen over Nitrile handschoenen

Kunnen nitrile handschoenen een allergie veroorzaken?

Ja, in theorie kunnen nitril handschoenen ook allergieën veroorzaken. Een allergie voor onderdelen van een nitril handschoen komt echter veel minder vaak voor dan een latexallergie. Zijn er nitril handschoenen in verschillende kleuren? Ja, nitril handschoenen zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren. Naast nitril handschoenen in het zwart bieden wij ook nitril handschoenen in roze, paars, wit, blauw.

 

Hoeveel nitril handschoenen zitten er in een doos?

De meeste handschoenendoosjes bevatten meestal 100 handschoenen. Een omdoos bevat gewoonlijk 10 handschoendozen en dus 1.000 nitril handschoenen.

 

Welke maat heb ik nodig voor mijn nitril handschoenen?

U kunt de juiste maat van uw nitril handschoenen bepalen door eerst de omtrek van uw hand op het breedste punt te meten. Het breedste punt is meestal ongeveer ter hoogte van de knokkels. In de volgende tabel ziet u welke handschoenmaat overeenkomt met uw handomtrek:

 

Handschoenen Maattabel

Handomvang in cm
Handschoenmaat
Unisexmaat
15,75
5.5
XS
17,00
6.0
XS
18,25
6.5
S
19,50
7.0
S
20,75
7.5
M
22,00
8.0
M
23,25
8.5
L
24,50
9.0
L
25,75
9.5
XL
27,00
10
XL

 

Welke nitril handschoenen voor schoonmaakpersoneel?

Door hun uitstekende materiaaleigenschappen zijn alle nitril handschoenen in principe geschikt voor reinigingswerkzaamheden. Om te voorkomen dat er water of wasmiddel in de handschoenopening loopt, adviseren wij bij reinigingswerkzaamheden nitril handschoenen met een extra lange schacht te gebruiken.

 

Welke nitril handschoenen voor mensen met allergieën?

Afhankelijk van de allergie waar u last van heeft, is voor u een andere wegwerphandschoen aan te raden. Als u last heeft van latexallergie, zijn alle nitril handschoenen waarschijnlijk geschikt voor u, omdat ze altijd latexvrij zijn.

 

Welke nitril handschoenen voor voedselcontact?

In principe zijn alle nitril handschoenen zeer goed bestand tegen olie en vet. Dit maakt ze ideaal voor het hanteren van vet voedsel. Blauwe nitril handschoenen zijn vooral populair in de voedingsindustrie, terwijl zwarte nitril handschoenen populair zijn in de gastronomie.

 

Zijn nitril handschoenen geschikt voor mensen met een latexallergie?

Omdat nitril handschoenen volledig latexvrij zijn, zijn ze geschikt voor mensen met een latexallergie.

 

Welke nitril handschoenen in de zorg?

In de zorg is het belangrijk dat de wegwerphandschoenen een zacht en glad oppervlak hebben zodat de handschoen niet aan de huid of het haar van de patiënt trekt. Daarom bieden wij u nitril handschoenen met polymeercoating aan voor onderhoudswerkzaamheden. Als alternatief kunt u vinylhandschoenen gebruiken. Deze hebben een zeer glad oppervlak dat prettig aanvoelt op de huid.

 

Zijn nitrilhandschoenen geschikt om te poetsen/reinigen?

Welke nitril handschoenen voor het reinigen? Aangezien nitril handschoenen zeer goed bestand zijn tegen chemicaliën en dus ook tegen de meeste reinigingsmiddelen, kunt u in principe alle nitril handschoenen gebruiken voor het reinigen. Om niet alleen je handen, maar ook je onderarmen te beschermen, raden we het gebruik van extra lange nitril handschoenen aan voor het reinigen.

 

Zijn nitril handschoenen geschikt om mee te koken? Welke nitril handschoenen om te koken?

Nitril handschoenen zijn zeer geschikt om mee te koken omdat ze (in tegenstelling tot vinylhandschoenen) ook in aanraking kunnen komen met vette voedingsmiddelen. Houd er rekening mee dat wegwerphandschoenen in poedervorm niet mogen worden gebruikt bij het hanteren van voedsel. Blauwe nitril handschoenen zijn vooral populair in de voedingsmiddelenindustrie, terwijl zwarte handschoenen populair zijn in de horeca.

 

Zijn er nitril handschoenen met poeder?

Nitril handschoenen met poeder zijn zeer zeldzaam op de Europese markt. Over het algemeen raden we het gebruik van poedervrije nitril handschoenen aan, omdat het poeder resten kan achterlaten en uw luchtwegen kan irriteren.

 

Bij welk afval horen nitril handschoenen?

Net als alle andere wegwerphandschoenen horen nitril handschoenen bij het restafval.

Kan ik allergisch zijn voor nitril handschoenen?

Ja. Nitril handschoenen bevatten ook chemische stoffen waarop u mogelijk allergisch kunt reageren. Allergische reacties op nitril handschoenen komen echter beduidend minder vaak voor dan een latexallergie. Als u merkt dat u allergisch bent voor nitril handschoenen, kan dit te wijten zijn aan verschillende ingrediënten. In dit geval raden wij de nitrylex befree nitril handschoenen aan. Dit is versnellervrij en daardoor bijzonder huidvriendelijk

 

In welke maten zijn nitril handschoenen verkrijgbaar?

 

De meeste van onze nitril handschoenen zijn verkrijgbaar in de maten XS, S, M, L en XL.

 

Volg ons op Facebook