Alcohol 70% Podior 5 L Reymerink
  • Alcohol 70% Podior 5 L Reymerink

Reymerink Alcohol 70% Podior 5 L Can

17050

max 4 per klant

€ 17,31
Exclusief belasting
Aantal
Op Voorraad

Omschrijving

Reymerink Alcohol Podior 70% 5L is een desinfectievloeistof op basis van gedenatureerde ethylalcohol voor het ontsmetten van de huid, instrumentaria en oppervlakken.

Alleen voor uitwendig gebruik.
Goedkeuring door het Ctgb. 

Toelatingsnummer NL 14061 N (Bitrex denaturatie).

Dossiernummer FOD België: 6715B

Gebruiksvoorschrift

Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van bacteriën (exclusief mycobacteriën en bacteriesporen), gisten en schimmels:

- op harde oppervlakken in de gezondheidszorg, in pedicurepraktijken, in tattoopraktijken, in schoonheidssalons en in nagelstudio’s, met uitzondering van oppervlakken die in contact kunnen komen met eet- en drinkwaren en grondstoffen hiervoor.

Ethanol 70% is effectief tegen een breed gamma van bacteriën, heeft ook een fungicide en virucide activiteit. Het is niet werkzaam tegen bacteriënsporen noch tegen schimmelsporen. De virucide activiteit is slechts gedeeltelijk. De meeste niet-enveloppevirussen (vb hepatitis A) worden in het beste geval gedeeltelijk aangetast. Enveloppevirussen (o.a. HIV, hepatitis B en C) zijn wel efficiënt te inactiveren, maar daartoe worden hogere concentratiemengsels aangeraden bijvoorbeeld 80% ethanol + 5% isopropanol. Die betere werking tegen enveloppevirussen wordt verklaard door de aanwezigheid van vetten in de enveloppe, waardoor die kwetsbaarder zijn voor het vetoplossend vermogen van alcohol.

Gebruiksaanwijzing en dosering

De dosering en inwerktijd zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing moeten worden aangehouden.
Het middel alleen toepassen op kleine oppervlakken (maximaal 0,5 m2 ). Te behandelen oppervlakken eerst reinigen. Een daarbij gebruikt reinigingsmiddel afspoelen met schoon water. Overtollig water verwijderen. Breng het middel met een doekje of prop watten aan op het te behandelen oppervlak (verbruik 20-50 ml per 0,5 m2 ) en laat minimaal 5 minuten inwerken. Bij het desinfecteren zo veel vloeistof gebruiken dat de oppervlakken gedurende de gehele inwerktijd nat blijven. Hierna met behulp van een celstof doekje het oppervlak droogwrijven.

Gebruik

Het middel is uitsluitend bestemd voor professioneel gebruik.

Minimale inwerktijd:

5 minuten

Productdetails
17050
8718692860223
14 andere producten in dezelfde categorie:
Commentaar (0)

Volg ons op Facebook